De Pressefinne

Ligging
De Pressefinne is een minicamping aan de oevers van een van de mooiste meren van Friesland. Het ligt direct aan de Fluessen in de landelijke omgeving van Elahuizen. Sneek lemmer en Stavoren liggen ongeveer op 15km afstand.Voor boodschappen kunt U naar balk , dat is ongeveer 5km, In Elahuizen zit een mooie eetcafe , 1km.Ook zitten er 2 zeilscholen waar U boten kunt huren.

Omgeving
Van oorsprong behoorde het land van boerderij de Pressefinne toe aan de kerk (Prieserland). Dit blijkt ook uit de naam; naam “Pressefinne’”: betekent priestersland. Zo’n 50 jaar geleden lag er veel meer land tussen de boerderij en het water, maar door jarenlange afkalving is vandaag de dag een perfecte plek ontstaan voor waterrecreatie. Een aanlegsteiger en zonneweide completeren tegenwoordig het geheel.

Camping
Van oorsprong is Pressefinne een gemengd boerenbedrijf, tegenwoordig een van de mooiste minicampings in Friesland. Deze kampeerboerderij biedt plaats aan ca. 25 staanplaatsen. De sanitairvoorziening Is geheel nieuw in 2014 gebouwd. De heren en dames gedeelte zijn scheiden en er is natuurlijk vloerverwarming in de douches en wc’s.  Tevens is er een wasmachine en droger . Verspreid over de camping staan verschillende waterpunten en elke plek heeft aansluiting voor elektra. Ook hebben wij een nieuwe 6 persoon,s Tentbunalow waar U heerlijk in kunt kamperen maar alle luxes hebt van een vakantie woning zoals 2 persoon,s bed een stapelbed heerlijke slaapbank. De tentbungalow in 8meter lang bij 4 meter dus heel mooie ruim, zie foto’s op onze website of facebook.

Aanbod
Ruime speelgelegenheden voor de kinderen, zwemgelegenheid en eigen aanlegsteiger maken van Pressefinne een vakantieplek bij uitstek.. Voor de allerkleinsten zijn er speeltoestellen en een grote zandbak waar je prachtige zandkastelen kan bouwen of lekkere zandtaartjes kan bakken. De ‘Vliegerweide’ achter de boerderij leent zich bij uitstek voor vliegerwedstrijden of een partijtje voetbal. En voor de waaghalzen onder ons: slootje springen. Mocht je de overkant niet halen, geen probleem; een duik in het meer en je bent weer toonbaar! Ook is er een kleine helling voor je zeilbootje of opblaasboot.

Kijk hier voor mooie impressie film  https://youtu.be/GnFUxFBdFFg

 

 

Share