De oosthoek

Ligging
Deze nette camping De Oosthoek in It Heidenskip (zuidwest Friesland) is direct gelegen aan doorgaand vaarwater nabij de Fluessen en het Heegermeer. De camping, welke aan de Inthiemasloot ligt, bevindt zich in het hart van het Friese meren gebied. Door de aanleg van 4 nieuwe aquaducten kunt u alle kanten op! In 2014 is de camping uitgebreid en voorzien van een haventje met een trailerhelling. In 2018 is het toiletgebouw uitgebreid en gerenoveerd.

Vanaf ieder plekje op de camping heeft u een uniek uitzicht op het water. Op het polderdijkje/kade kunt u heerlijk zitten en genieten van het fraaie uitzicht. Immers, de Inthiemasloot lijkt soms net een “levende film” doordat er vele boten door heen varen. De gemoedelijke, rustige sfeer en de unieke ligging maken deze camping tot één van de meest bijzondere campings van zuidwest Friesland. In 2024 betaat onze camping al 40 jaar !

Omgeving
De waterrijke omgeving is ideaal voor hengel- en watersportliefhebbers. Ook liggen tal van fiets- en wandelpaden rondom de meren en in het mooie bosrijke Gaasterland.
Het dichtstbijzijnde dorpje is Gaastmeer dat aan de overkant van de Inthiemasloot ligt. Met een pontje wordt u overgevaren en op tien minuten loopafstand bent u in dit kleine toeristische watersportdorpje. Gaastmeer heeft een kleine supermarkt en restaurant/eetcafé met terras aan het water.
It Heidenskip is een agrarisch dorpje met ongeveer 375 inwoners. Het heeft een actief verenigingsleven, een dorpshuis, een kerkje en een fierljepschans. Hier vinden tal van wedstrijden plaats en wordt ieder jaar het Nederlands Fierljep Manifestatie gehouden.
Andere dichtstbijzijnde steden zijn Workum, Bolsward en Sneek.

Camping
De Oosthoek is een camping bij een boerderij-in-bedrijf (melkveehouderij) en biedt plaats aan 25 kampeermiddelen met 16 amp. stroomaansluiting met uitzicht over het water. Het toiletgebouw is voorzien van 6 douches en 6 toiletten en 4 afwasplekken en een gezellige slechtweeraccommodatie. Hier kunt u gebruik maken van het keukentje (geen kookgelegenheid), met koffiezetapparaat, waterkoker, koelvriescombinatie, wasmachine en er staat een tv. Maar ook voor een spelletje of gezellig bij elkaar zitten kunt u hier terecht. Onder de luifel van deze accommodatie kunt u heerlijk beschut zitten, genietend van de rust en het fraaie uitzicht. Ook kunt u hier Wifi ontvangen.

Op de camping staan picknicktafels, skelters, een trampoline, zandbak en een speeltoestel.

We zijn geopend van 1 april tot 1 oktober. Reserveren is wenselijk; met name in het hoogseizoen en met Hemelvaart en Pinksteren.

Aanbod
Eén van de extra’s die deze camping te bieden heeft is:
*de unieke ligging
*een eigen haventje met een trailerhelling
*slechtweer accommodatie.

Ook zijn wij in het bezit van een originele boerenzeilpraam. U kunt de praam voor een dagdeel huren voor een stoere zeiltocht mét schipper voor groepen tot 12 personen.

Als het de gelegenheid zich voordoet, gaan wij met campinggasten een tochtje maken.

Share