De campings

Planets

Kenmerken

De friesemerencampings bieden veel meer dan authenticiteit, ruimte, gastvrijheid, en persoonlijke aandacht. Zo kunt u op deze campings vooral ontspanning en actief plezier vinden voor jong en oud. Door komt o.a. door hun ligging aan het water en de verscheidenheid in aanbod en faciliteiten. Bij de friesemerencampings
bent u aan het juiste adres. Voldoende keus om van uw vakantie of weekendje weg te genieten aan en van de friese meren.

Faciliteiten van de campings

De campings hebben de basis voorzieningen goed in orde.
Zoals het sanitair , stroom en water op de camping, aanleg of vissteigers, de mogelijkheid om te kunnen reserveren etc. De campings hebben hiernaast altijd wel wat extra’s te bieden.
Verschillend zijn ze in het aanbieden hiervan. Om er en paar op te noemen: wifi, verhuur van accomodatie, verhuur van boten, boerderijbeleving, gezellige zit-spel ruimtes.

Activiteiten op de campings

Bij de friesemerencampings is er altijd wel wat te beleven. Afgezien van de prachtige omgeving en de mooie fiets en vaarroutes kun je op de camping nog genoeg doen.
De watersport activiteiten zoals vissen, zwemmen en varen natuurlijk maar ook een kijkje nemen in een koestal of meedoen aan soms een spontaan bedachte activiteit verzonnen door de campingeigenaar. Meezeilen in een boerenzeilpraam of genieten van de spelende kinderen die letterlijk de ruimte hebben om zich lekker uit te leven in de speeltuin of op de skelters. En s’avonds een wandeling naar of langs de waterkant is vooral rustgevend.
Voor een leuke en ontspannen ervaring in eigen land komt u hier zeker aan uw trekken

Natuur in de omgeving

De Friezen noemen het gebied wel It Lege Midden (het lage midden). Vroeger was het lage, moerassige gebied alleen te bereiken over een zandrug, de Gravinnedijk. Maar door de eeuwen heen werd het gebied bedijkt en verkaveld en werden veengebieden afgegraven voor turfwinning.
De friesemerencampings laten u graag genieten van het mooi landschap wat gelegen is rondom de campings. Al vanuit uw tuinstoel kunt u de mooiste vogel geluiden horen van de kievit, lepelaar, die zeldzame veldleeuwerik
De friesemerencampings dragen allemaal hun steentje bij aan natuur en duurzaamheid, omdat ze het mooie friese landschap waarderen en er zo goed mogelijk op willen passen.
Dit is wat er o.a. gedaan wordt:
Agrarisch natuurbeheer als verbetering voor de weidevogels en de dieren die worden gehouden. Sommige zijn aangesloten zijn bij de skriezekrite http://www.anvsudwesthoeke.nl/skriezekrite/index.php?doc=weidevogels

De boeren passen hun werkwijze aan voor het behoud van de grutto doordat ze hun gras later maaien, droge mest uitrijden om het bodemleven te verbeteren. Nesten in het weiland markeren om ze zo te beschermen.
Zonnepanelen voor zonne-energie
Grond (bron)water voor het spoelen van toiletten
Weidegang (koeien in de wei)
Snoeien / beplanting – onderhoud van begroeiing en het landschappelijk inpassen van camping en gebouwen.
Wilt u ook vogels kijken ?. Speciaal daarvoor zijn er de vogelkijkhutten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer op de mooiste plekken met prachtig uitzicht. Zoals vogelkijkhut De Haenmar bij Koudum. Meer informatie en routebeschrijving: vogelkijkhut.nl.

Niet alleen waterrecreanten treffen bij ons een paradijsje, maar er zijn ook zeldzame planten (zoals veenmoeras en blauwgras) en dieren (zoals de Noordse woelmuis en de meervleermuis) Ook is het mogelijk om op het water bij een van de marrekritesteigers aan te meren en te overnachten. In de omgeving is bos, IJsselmeer en de friese binnenmeren te vinden, dat maakt het gebied zo uniek.

Het gebied is zeer afwisselend en hier komen ’s winters diverse ganzensoorten en zijn hier de overwinterende watervogels als smienten en wintertalingen op de plassen. Ook is het de moeite waard eens te kijken in bijvoorbeeld Nannenwijd met haar zeldzame veenflora.

 

Share